INTERNE

Prezentarea Sectiei Clinice de Medicina Interna si a Compartimentelor Medicale ale Spitalului Clinic Cai Ferate Cluj-Napoca

Sectia Clinica de Medicina Interna a Spitalului Clinic a Cailor Ferate din Cluj-Napoca si Compartimentele Medicale de Gastroenterologie si Endoscopie digestiva, Cardiologie, Nefrologie, Diabet zaharat si boli de nutritie si metabolism, Reumatologie, formeaza impreuna Clinica Medicala IV, constituita in 1964 ca baza de invatamant medical superior pentru studentii Facultatii de Stomatologie, iar din 1986 si pentru cei ai Facultatii de Medicina si ai Facultatii de Farmacie ai Universitatii Iuliu Hatieganu din Cluj-Napoca.

Colectivul medical al sectiei si compartimentelor este format din 7 medici primari angajati in reteaua medicala a Ministerului Transporturilor si 14 cadre didactice ale Clinicii Medicala IV, cu norma de integrare de medic primar si asigura asistenta medicala de inalta calitate la 125 paturi.

Colectivul medical are o vasta experienta atât in medicina interna (11 fiind medici primari) cât si in alte specialitati(gastroenterologie-4 medici, diabet zaharat-2 medici, cardiologie-3 medici, nefrologie-1 medic, reumatologie-1 medic, endocrinologie-2 medici), unii dintre ei având 2 specializari si mai multe competente(endoscopie, ecografie, etc.).

Dotarea tehnica a Spitalului Clinic CF asigura suportul pt o paleta larga si complexa de examinari paraclinice care se efectueaza de catre expertii nostri, cum ar fi: ecografie generala, abdominala, cardiaca etc. diagnostica si interventionala, endoscopie digestiva diagnostica si interventionala, punctii biopsii diverse, explorari functionale si imagistice pulmonare, cardiace, renale, etc. si monitorizarea acestora in Laboratoarele de explorari functionale, de Radiologie, CT si Imagistica Medicala.

Compartimentul de Reumatologie  asigură  diagnosticul si tratamentul afectiunilor autoimune si autoinflamatorii (poliartrita reumatoida, spondilita anchilozanta, artropatie psoriazica, guta, lupus eritematos sistemic, sclerodermie sistemica si alte colagenoze) si degenerative (artroze, periartrita scapulo-humerala, afectiuni ale coloanei vertebrale)

Colectivul medical:

Medicina Interna: dr Rednic Nicolae, dr Borza Camelia, dr Corsatea Elena(si endocrinologie), dr Tarmure Simina, dr Salajan Florina, dr Alexescu Teodora, dr Leach Nicoleta(si endocrinologie), dr Sampelean Dorel(si gastroenterologie), dr Milaciu Mircea

Diabet zaharat; dr Negrean Vasile, dr Casoinic Florin(si cardiologie)

Cardiologie: dr Cozma Angela, dr Sitar Taut Adela

Nefrologie: dr Para Ioana

Gastroenterologie: dr Tantau Alina, dr Orasan Olga, dr Ciumarnean Lorena

Reumatologie: dr Dobrota Ioana