LAB RADIOLOGIE

Investigațiile de tip IRM / RMN sunt efectuate cu ajutorul echipamentului Magnetom Amira 1.5 Tesla,recent achiziționat, cu tehnologie integrată de ultimă oră, care este instalat în Ambulatorul de specialitate CF Cluj.
Echipamentul permite scanarea anatomică optimizată, cu respirație liberă și contrast sporit, aceasta fiind realizată cu rapiditate și eficientizată, totodată. Astfel, pot fi evaluați cardiac chiar și pacienții suferind de aritmie. Durata examinărilor de rutină este mult scăzută , mulțumită sistemului multi-slice al aparatului.
În prezent beneficiază de aceste investigații pacienții internați în spital.

Laboratorul de Radiologie si Imagistica Medicala din cadrul Spitalului Clinic CF Cluj dispune de  aparatura digitala de inalta performanta si personal cu o vasta experienta profesionala, ceea ce asigura un nivel calitativ ridicat al serviciilor medicale.

Examinarile in scop diagnostic sunt efectuate cu echipamente de ultima generatie:

  • Computer tomograf multislice cu 16 sectiuni achizitionate si 32 sectiuni reconstruite tip SOMATOM SCOPE POWER, an fabricatie 2016
  • Instalatie radiologica digitala pentru radiografie si fluoroscopie tip LUMINOS dRF MAX, an fabricatie 2019
  • Instalatie radiologica de mamografie digitala 2D si 3D (tomosinteza) tip MAMMOMAT INSPIRATIONS, an fabricatie 2019

Intreg sistemul de investigatii este integrat cu server PACS local care asigura un sistem informatic de performanta pentru procesarea si arhivarea imaginilor radiologice digitale in format DICOM

In cadrul Laboratorului de Radiologie si Imagistica Medicala se efectueaza investigatii pentru pacientii internati  in toate sectiile si compartimentele   Spitalului Clinic  CF Cluj Napoca Aceste investigatii se adreseaza unei palete largi de  afectiuni medicale , chirurgicale  , inlusiv din  sfera ORL , oftalmologica si senologica .